PU vloeren

PU vloeren voor thuis, op kantoor, of…?

Strak en soepel tegelijkertijd

Er zijn maar weinig vloeren zo flexibel als PU vloeren. Letter en figuurlijk dan. Polyurethaan kunstharsvloeren zijn namelijk relatief elastisch én geschikt voor diverse toepassingen. Zeker in woningen, kantoren en grote ruimtes weten PU gietvloeren een erg strakke uitstraling te combineren met maximaal comfort. Ze zijn warmtegeleidend, geluidddempend en door hun relatief zachte structuur ook erg aangenaam om over te lopen.

PU vloeren laten plaatsen in uw woning?

Wil u gietvloeren laten plaatsen in uw woning, dan zijn PU vloeren zeker het overwegen waard. In tegenstelling tot de epoxy kunstharsvloeren, is de PU variant in zekere mate elastisch en daardoor ook scheuroverbruggend. Ondanks het super strakke voorkomen kunnen deze vloeren ietwat uitzetten en krimpen onder invloed van warmte en koude zonder te barsten. Daardoor is dit type gietvloer ook geschikt in combinatie met vloerverwarming.

Een polyurethaan vloer is trouwens warmtegeleidend (in tegenstelling tot keramische tegels bijvoorbeeld die net een isolerend effect hebben) waardoor u maximaal van die warme vloer kan genieten. Dat de vloer ook enigszins drukverlagend werkt en zacht aanvoelt, is ook een dikke plus.

Gietvloeren zijn ook volledig vloeistofdicht en niet poreus waardoor vuil niet aan het vloeroppervlak kan hechten. Gewoon even stofzuigen en dweilen volstaat om de vloer te reinigen. Zo’n onderhoudsvriendelijke vloer biedt zeker een meerwaarde voor mensen die last hebben van allergieën (bv. huisstofmijt).

Tenslotte zijn ook op esthetisch vlak de mogelijkheden eindeloos. U kan een gietvloer uitkiezen in eender welke RAL-kleur en diverse afwerkingen (mat of satiné) opdat uw nieuwe vloer perfect bij uw interieur aansluit. Wist u trouwens dat gietvloeren uw ruimtes ook optisch vergroten?

Commerciële toepassingen

PU gietvloeren kunnen in ontzettend veel omgevingen geplaatst worden. Dankzij het geluiddempende karakter zijn polyurethaan vloeren ook erg geschikt als kantoorvloeren en in grote, drukbezette ruimtes zoals winkels, horecazaken, cafetaria’s, sporthallen, etc…

Vloer renovatie

Ook voor vloerrenovatie is PU een slimme keuze. PU gietvloeren kunnen namelijk bovenop elke droge en stabiele ondergrond geplaatst worden (beton, chape, OSB platen,…). Gegoten kunstharsvloeren zijn bovendien slechts een 2 à 3 mm dik waardoor deurhoogtes slechts in beperkte mate aangepast moeten worden.

Tip: Bij gietvloer specialist Phenix CFS kan u niet alleen op het gelijkvloers, maar ook op verdiepingen PU vloeren laten plaatsen.

Voordelen PU vloeren

  • zacht, elastisch & scheuroverbruggend
  • naadloze & uiterst strakke uitstraling
  • geluiddempend & warmtegeleidend
  • drukverlagend & zacht loopcomfort
  • hygiënisch & onderhoudsvriendelijk
  • vloeistofdicht & hypoallergene vloer
  • relatief kras-, slijt- en UV-bestendig
  • ook geschikt voor renovatie vloeren

Minder geschikt voor

PU gietvloeren zijn door hun souplesse minder geschikt voor extreem zware belasting (bv. voertuigen). Ook contact met chemicaliën wordt afgeraden.

Voor industriële toepassingen en parkeergarages raden we eerder epoxy vloeren aan.

Graag een vrijblijvende prijs om PU vloeren te plaatsen?

Op basis van plannen, afmetingen en foto’s kunnen we in sommige gevallen dezelfde week al een indicatieve richtprijs bezorgen. Voor grote projecten komen we sowieso altijd gratis en vrijblijvend langs om uw project, onze aanpak en een maatwerk prijs te bespreken. Stuurt u ons aub juist nog even uw adres en voorkeurstijdstippen door?

Deze pagina delen via: