10% Batibouw korting gedurende heel de maand februari voor particulieren. Contacteer ons voor meer informatie.

Cleanroom

Cleanrooms zijn ruimtes die speciaal zijn ontworpen om een lage vervuilingsgraad te behouden. Ze bevinden zich o.a. in fabrieken of wetenschappelijke onderzoeksstations. Ze worden vaak gebruikt om de netheid te behouden tijdens processen en daarom gelden er strikte eisen voor wat betreft hygiëne.

Gietvloer in labo

Veilige cleanroom met ESD neutrale vloer

In een cleanroom is gevoelige hightechapparatuur aanwezig, dat niet ontregeld mag
worden door statische elektriciteit. Door te kiezen voor een ESD neutrale vloer worden de risico’s beperkt. De geleidende lagen waaruit deze vloer is opgebouwd, compenseren de spanning en voeren de elektriciteit veilig af naar de aarde.

Let op voor epoxy coatings met elektrostatische eigenschappen. Deze coatings lijken aantrekkelijk door hun prijs, maar hebben niet dezelfde werking als ESD neutrale vloeren. Bovendien voldoen ze niet aan de reglementering voor ATEX en EPA zones. 

De voordelen van ESD vloeren

Een ESD neutrale vloer of antistatische vloer beperkt niet alleen de statische elektriciteit via mensen, machines en stofdeeltjes, maar heeft nog andere positieve eigenschappen;

gietvloer reinigen

TEVREDEN KLANTEN

Wens je advies bij je keuze?

Welk type vloer je best kiest voor jouw project? Dat komen we met plezier met je bespreken tijdens een persoonlijke kennismaking.

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.