10% Batibouw korting gedurende heel de maand februari voor particulieren. Contacteer ons voor meer informatie.

Ziekenhuizen en zorginstellingen

Nergens worden er zo veel eisen gesteld aan de ruimte als in de zorg. Hygiënisch werken is een must. Maar ook andere factoren, zoals onderhoud, veiligheid en praktische inrichting spelen een belangrijke rol in de keuze van de juiste vloer.

Gietvloer in ziekenhuis

De juiste vloer voor ziekenhuizen en zorginstellingen

Voor ziekenhuisvloeren raden we aan om te werken met een epoxy gietvloer, PU gietvloer of een ESD (antistatische vloer).

 

Een epoxy gietvloer is hypoallergeen én bijzonder onderhoudsvriendelijk. De vloer is volledig vloeistofdicht en bestand tegen contact met de meeste courante chemicaliën.

 

Ook PU-vloeren hebben deze eigenschappen, en dankzij het geluiddempende karakter zijn ze erg geschikt voor grote, drukbezette ruimtes.

ESD vloeren voor operatieruimtes

Naast het hygiënische aspect voor een ziekenhuis ook het antistatische aspect belangrijk. In een operatieruimte of kamer op intensieve zorgen is vaak gevoelige elektrische apparatuur aanwezig, dat niet ontregeld mag worden door statische elektriciteit. Daarom kiezen we in dit type ruimtes voor een ESD neutrale vloer. De geleidende lagen waaruit deze antistatische vloer is opgebouwd, compenseren
de spanning en voeren de elektriciteit veilig af naar de aarde. 

Gietvloer in operatieruimte

de voordelen van gietvloeren

gietvloer reinigen
Veiligheid in magazijn met gietvloer

Hoe zit het met de veiligheid?

U hecht ongetwijfeld veel belang aan een veilige werkomgeving voor uw medewerkers. Daarom zijn antislip coatings en vloermarkeringen (bv. met gekleurde vloercoating) zeker ook het overwegen waard.

Extra reliëf voorzien in het vloeroppervlak aan ingangen en magazijnpoorten is ook een gegeerde optie. Zo worden heftruckbestuurders door trilling gewaarschuwd voor obstakels waardoor ze tijdig kunnen remmen.

Onze kwaliteitsgarantie

Icoon team

Professioneel team

Icoon garantie

10 jaar WTCB-garantie

Icoon advies

Onafhankelijk advies

TEVREDEN KLANTEN

Wens je advies bij je keuze?

Welk type vloer je best kiest voor jouw project? Dat komen we met plezier met je bespreken tijdens een persoonlijke kennismaking.

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.