Parkeergarage vloeren

Parkeergarage vloeren voor professionele autowerkplaatsen

Sommige vloeren krijgen het net iets zwaarder te verduren dan andere

Permanent verkeer maakt het parkeergarage vloeren knap lastig. Om al die zware belasting, rubber contacten en olielekken te overleven, moet de garagevloer een uitzonderlijke mechanische en chemische weerstand hebben, slijtvast en perfect vloeistofdicht zijn. Net daarom zijn epoxy gietvloeren de verstandigste keuze. Al komen ook de flinterdunne coating vloeren in aanmerking.

Epoxy garagevloeren of flinterdunne vloer coatings?

Epoxy gietvloeren en coating vloeren zijn gelijkaardige vloersystemen. Beide vloertypes zijn waterdicht, slijtvast en onderhoudsvriendelijk. Het verschil zit hem vooral in het aantal lagen, de plaatsingsmethode en de prijs.

Terwijl epoxy gietvloeren in meerdere lagen aangebracht worden door de gemengde componenten in vloeibare vorm uit te gieten, gaan we coatings dun uitstrijken met coating borstels. Voor grote oppervlaktes kan de snellere plaatsingstijd en het budgetvriendelijke prijskaartje doorslaggevend zijn om voor coating vloeren te kiezen. De akoestische isolatie is echter aanzienlijk lager dan bij epoxy garage vloeren en oneffenheden in het vloeroppervlak zullen opvallender zichtbaar blijven.

Gekleurde vloeren en vloermarkering

Zowel epoxy gietvloeren als vloer coatings zijn in alle RAL-kleuren beschikbaar. U kan uw garagevloer een neutrale of net heel opvallende kleur geven. Of wil u elke verdieping van uw parkeergarage vloeren in een andere kleur? Kan perfect.
Voor bewegwijzering en gekleurde of omlijnde parkeervakken kunnen vervolgens vloercoatings in contrasterende kleuren of contrast stickers worden aangebracht.

En wie gaat uw parkeergarage vloeren?

Nog op zoek naar een professionele gietvloer firma om uw nieuwe vloeren te plaatsen? Vraag gerust ook eens een gratis plaatsbezoek en vrijblijvende offerte aan bij gietvloer specialist Phenix CFS uit Mechelen en laat u verrassen door onze expertise!

Deze pagina delen via: