10% Batibouw korting gedurende heel de maand februari voor particulieren. Contacteer ons voor meer informatie.

Gietvloer en vloerverwarming: match made in heaven?

Stap binnen in de wereld van warmte en stijl, waar gietvloeren en vloerverwarming samenkomen om jouw huis te transformeren tot een heerlijke plek. Na een lange dag werken is er niets zo zalig als thuiskomen en je voeten verwennen met een warm onthaal. Maar wacht even, kunnen deze twee favorieten eigenlijk wel samen door één deur? Ontdek welke gietvloeren het perfecte paar vormen met vloerverwarming, en laat de eigenschappen van de materialen jouw huis omtoveren tot de ultieme comfortzone.

Welke gietvloer kiezen bij vloerverwarming?

▶ PU gietvloer met vloerverwarming

Een polyurethaan gietvloer vormt absoluut een perfecte match met vloerverwarming! Door zijn elastische eigenschappen, in vergelijking met epoxy, is deze vloer ook beter bestand tegen scheuren en bovendien gemakkelijker te onderhouden. De PU-gietvloer biedt ook zonder vloerverwarming een aangename ervaring, omdat deze zich aanpast aan de kamertemperatuur. Zodra de verwarming wordt ingeschakeld, verspreidt de gietvloer de warmte gelijkmatig over de hele ruimte, waarbij rekening wordt gehouden met een minimaal verlies aan rendement.

PU gietvloer woning
Stucco vloer badkamer

▶ Stucco gietvloer op vloerverwarming

Stucco vloeren zijn vooral heel populair voor badkamers. In combinatie met vloerverwarming bieden ze niet alleen een strakke look, maar ook optimaal comfort. De warmte wordt gelijkmatig verdeeld over de vloer, wat zorgt voor een aangename ervaring, vooral tijdens koude ochtenden. Het is echter cruciaal om een professionele installateur te raadplegen voor een kwalitatieve plaatsing en mogelijke schade te voorkomen. Met deze combinatie van Stucco vloeren en vloerverwarming wordt de badkamer een oase van comfort.

Welke gietvloer beter niet plaatsen op vloerverwarming?

▶ Epoxy gietvloer op vloerverwarming

Hoewel epoxy bekend staat om zijn duurzame eigenschappen en het vermogen om zware apparatuur probleemloos te dragen, is een epoxy gietvloer toch niet ideaal in combinatie met vloerverwarming. Een kenmerk van deze gietvloer is namelijk dat het slecht in staat is om minimale krimp- en uitzettingskrachten op te vangen. Door de uitzetting veroorzaakt door vloerverwarming, kunnen er mogelijk scheurtjes ontstaan. Hoewel in theorie de combinatie mogelijk is, vereist het wel veel aandacht voor de juiste voegtechnieken. Helaas is epoxy dus geen geschikte match voor vloerverwarming.

De voordelen van gietvloeren in combinatie met elektrische vloerverwarming

Dankzij de naadloze combinatie en gelijkmatige structuur van deze vloeren, zijn warme voeten en een zalig comfort gegarandeerd. Bovendien kies je hiermee voor een milieuvriendelijke optie!

Milieuvriendelijk

De uitstekende isolatie van de gietvloeren zorgt ervoor dat warmte efficiënt wordt vastgehouden in de ruimte, wat resulteert in minder energieverbruik. Hierdoor wordt de ruimte gelijkmatig en zuinig verwarmd.

Strak en modern interieur

De ongewenste radiatoren die de uitstraling van de ruimte verstoren worden overbodig gemaakt door de vloerverwarming. Welkom in een wereld waar comfort, efficiëntie en stijl samenkomen!

Ultiem comfort

Kies je voor een PU vloer, dan geniet je van een zachte vloerbekleding in je woonkamer of badkamer. Zeker met de toevoeging van vloerverwarming geniet je helemaal van optimaal comfort.

Wanneer mag je vloerverwarming opstarten na het plaatsen van een gietvloer?

Heb je net een prachtige nieuwe gietvloer laten leggen? Dan is het absoluut aan te raden om de vloerverwarming gedurende de eerste 2 tot 3 weken nog niet aan te zetten. Op die manier krijgt de vloer voldoende tijd om goed uit te harden en vermijd je mogelijke scheuren. Na deze wachttijd is het verstandig om de vloerverwarming geleidelijk aan weer op te starten, stap voor stap, voor een optimale integratie.

  • Stap 1: Start met een watertemperatuur die enkele graden (5 graden ongeveer) warmer is dan de omgevingstemperatuur.
  • Stap 2: Elke 24u verhoog je de temperatuur met enkele graden (5 graden ongeveer) totdat de watertemperatuur 40 graden bedraagt.
  • Stap 3: De temperatuur blijft gedurende 24u contact.
  • Stap 4: Tot slot laat je de vloer geleidelijk aan weer afkoelen, dit doe je door elke 24u de temperatuur opnieuw te verlagen totdat je weer de gestarte temperatuur bereikt.

Conclusie?

Gietvloeren zijn absoluut geschikt voor vloerverwarming. Belangrijk is wel om het juiste type gietvloer te kiezen. We helpen je graag bij deze keuze. Contacteer ons voor meer informatie rond vloerverwarming in combinatie met gietvloeren.

Wens je advies bij je keuze?

Welk type vloer je best kiest voor jouw project? Dat komen we met plezier met je bespreken tijdens een persoonlijke kennismaking.

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.