Epoxy vloeren

Strakke en super sterke epoxy vloeren

Flinterdunne krachtpatsers

Hoewel epoxy vloeren slechts 2 à 3 mm dik zijn (net zoals PU gietvloeren trouwens), zijn ze toch 2 keer sterker dan beton. Ze weerstaan zware belasting, zijn vochtbestendig én ze zijn bestand tegen de meeste chemicaliën. Daardoor zijn zelfs hardnekkige vlekken relatief eenvoudig te verwijderen. Om al die redenen zijn epoxy vloeren erg gegeerd als industrievloeren. Al is epoxy ook een erg goede keuze voor bijvoorbeeld uw garage thuis.

Erg populair in handelszaken en industriepanden

De praktische voordelen van epoxy harsvloeren komen vooral in commerciële en industriële panden tot hun recht. Commerciële parkeergarages, productiehallen, magazijnen en grootkeukens zijn daar maar enkele concrete voorbeelden van. Epoxy gietvloeren kunnen vooral daar hun strakke industriële look met diverse technische topprestaties verenigen.

Extreem duurzaam

Mechanische weerstand: Epoxy vloeren zijn kras-, stoot- en slijtvast en kunnen zware belasting door bijvoorbeeld voertuigen en vorkheftrucks verdragen. Ook voor industriële omgevingen met valgevaar is deze vloer erg geschikt.

Chemische weerstand: Epoxy reageert niet met de meeste chemicaliën en dankzij het vloeistofdichte karakter kunnen vloeistoflekken en vlekken vrij eenvoudig opgekuist worden.

Epoxy vloeren zijn ongeveer 2 keer sterker dan beton. Die extreme hardheid ligt aan de basis van de zeer lange levensduurte.

Prima betaalbaar

Epoxy vloeren zijn prijsgunstiger dan de PU variant wat zeker bij grote oppervlaktes een interessante zaak is

Hygiënisch en geschikt als HACCP vloer

Doordat het vloeroppervlak niet poreus is, kan vuil en stof er niet aan hechten. Daardoor is een epoxy gietvloer hypoallergeen én bijzonder onderhoudsvriendelijk. Voor dagelijkse reiniging zal stofzuigen en dweilen volstaan om de vloer proper te houden. Dat een epoxy vloer eveneens volledig vloeistofdicht en bestand is tegen contact met de meeste courante chemicaliën maakt deze vloer bovendien ultra hygiënisch en geschikt voor HACCP gereguleerde omgevingen zoals grootkeukens en voedselverwerkende bedrijven.

U wil bestaande vloeren laten renoveren?

PU en epoxy gietvloeren zijn erg interessant bij vloer renovatie. Ze kunnen namelijk bovenop een bestaande vloer worden gegoten. Op elk type ondergrond trouwens op voorwaarde dat die droog en stabiel is (zelfs op verdiepingen!).

De vloeibare vorm en de lage viscositeit maken gietvloeren bovendien zelf nivellerend. Kleine niveauverschillen worden weggewerkt met een kaarsrechte, super strakke vloer tot gevolg.

Tenslotte zijn er dankzij de geringe dikte (2 à 3 mm) doorgaans maar weinig ingrijpende aanpassingen aan plinten, dorpels, deuren, enz… nodig.

Praktische voordelen

  • extreme mechanische weerstand
  • naadloze & uiterst strakke uitstraling
  • hygiënisch & onderhoudsvriendelijk
  • vloeistofdicht & hypoallergene vloer
  • relatief kras-, slijt- en UV-bestendig
  • ook geschikt voor renovatie vloeren
  • verkrijgbaar in zowat alle RAL kleuren
  • matte, satiné of glanzende afwerking

Minder geschikt voor

Epoxy harsvloeren zijn niet even soepel als bijvoorbeeld de PU variant en daardoor niet bestand tegen erg plotse grote temperatuurverschillen (door vloerverwarming bijvoorbeeld).

Voor particuliere toepassingen zijn PU vloeren mogelijks een interessantere keuze.

PU of epoxy vloeren kiezen?

Wél een super strakke, onderhoudsvriendelijke en duurzame vloer, maar niet zeker welk type gietvloer u best kiest? En moet uw vloer trouwens ook hittebestendig, HACCP conform of antistatisch zijn? Of zoekt u vooral een knap uitziende vloer met betonlook voor thuis of in uw commercieel pand?

Gietvloer specialist Phenix CFS komt bij u langs om alle wettelijke, praktische en technische vereisten te overlopen en u bij uw keuze te adviseren. Zo kunnen we trouwens meteen onze aanpak voor de plaatsing aan u toelichten.

Graag een prijsindicatie?

U mag ons altijd al even plan, afmetingen en eventueel foto’s doormailen. Voor kleine ruimtes kunnen we daarmee meestal aan de slag om een richtprijs te berekenen. Voor grotere projecten en commerciële of industriële vloeren komen we altijd eerst ter plaatse een kijkje nemen. Zo’n plaatsbezoek is uiteraard gratis en vrijblijvend. U heeft dus helemaal niets te verliezen door ons even uit te nodigen. Zegt u waar en wanneer u dat best past?

Deze pagina delen via: