10% Batibouw korting gedurende heel de maand februari voor particulieren. Contacteer ons voor meer informatie.

Welke gietvloer past bij mijn bedrijf?

Je gaat verbouwen? Tijd om je bedrijf, magazijn of productieruimte een opfrisbeurt te geven? Misschien is het dan ook wel tijd om een nieuwe gietvloer te laten plaatsen? Welke gietvloer bij je onderneming, werking of proces past? Wij zetten even een aantal verschillende mogelijkheden op een rijtje. Zo kun je een weloverwogen keuze maken.

Epoxy vloeren

De meest bekende gietvloeren op de markt. Heel wat bedrijven, groot en klein, kiezen voor epoxy vloeren. Ze kunnen heel wat gewicht verdragen en zijn bijzonder slijtvast. Bovendien hebben de meeste chemische producten en vloeistoffen er geen impact op. Je kunt een epoxy vloer dus rein houden. Epoxy vloeren zijn verder bijzonder glad, waardoor er amper niveauverschil op zit. Heel wat productiehallen en magazijnen rusten we dan ook uit met dit type gietvloer. Maar ook drukbezochte commerciële ruimtes, kantoren of cafetaria’s kunnen baat hebben bij de slijtvastheid en look van een epoxy vloer.

Epoxyvloer parkeergarage
Gietvloer in horeca grootkeuken

Hittebestendige vloer

Actief in de voedingssector, dan is een hittebestendige vloer in principe verplicht. Vloeren op cement- of quartzbasis zijn dan de voor de hand liggende keuze. Ze scheuren of barsten niet door de hitte en voldoen aan de strikte hygiënische normen die de sector oplegt. Ze zijn dus HACCP-conform.

Antislipvloer of coating

Soms is het niet nodig om een nieuwe vloer te laten gieten maar volstaat een epoxy antislipcoating. 2 dunne lagen volstaan om je parking, toonzaal of winkelruimte te voorzien van een antisliplaag. Deze lagen vergroten ook de weerstand van je vloer, waardoor deze nog langer meegaat.

Uiteraard kan er ook een antislipvloer geplaatst worden. Niet enkel slippertjes behoren dan tot het verleden, ook machines worden op hun plaats gehouden. Bovendien geeft het subtiele reliëf ook een boodschap mee aan de medewerkers: opletten geblazen!

Antistatische vloeren

Werken je met state-of-the-art high-tech? Dan komt deze gietvloer in het vizier. Deze vloer is perfect geschikt voor ziekenhuizen, cleanrooms, serverlokalen, productieruimtes voor elektronica en ga zo maar door. Statische elektriciteit kan immers de apparatuur ontregelen en dit type vloer voorkomt dat. Onze vloeren voldoen ook aan de strenge ATEX- en EPA-normen. De voordelen van een epoxy vloer blijven behouden, maar daarnaast voorzien we ook extra aarding en geleide tussenlagen.

Polyurethaan vloeren

Actief in de horeca of heb je een drukbezochte commerciële ruimte? Dan is een polyurethaan vloer een uitstekende optie. Het gaat hier om een kunststof gietvloer die over een bestaande ondergrond wordt geplaatst.

 

De zachte ondergrond maakt de vloer aangenaam om op te lopen, de vloer is hittebestendig, geluiddempend en in tal van kleuren verkrijgbaar. Perfect aan te passen aan de branding van je zaak dus. Daarnaast kan deze vloer ook makkelijk bovenop een bestaande vloer geplaatst worden. Wat heel wat tijd en afbraakwerk bespaart.

Gietvloer in winkelruimte

Meer weten over welk type vloer bij je bedrijf past?

Wil je advies op maat over de verschillende types vloeren en welke gietvloer perfect bij je onderneming past of zelfs verplicht is? Vraag gerust meer informatie aan onze specialisten. Ze vertellen je er met plezier meer over en komen met een voorstel op maat.

Wens je advies bij je keuze?

Welk type vloer je best kiest voor jouw project? Dat komen we met plezier met je bespreken tijdens een persoonlijke kennismaking.

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.