10% Batibouw korting gedurende heel de maand februari voor particulieren. Contacteer ons voor meer informatie.

Muurcoating versus muurverf: de ultieme bescherming voor waterdichte muren

Als het gaat om het beschermen van muren, hebben je de keuze tussen traditionele muurverf en een coating voor muren. Maar wat maakt muurcoating zo bijzonder en waarom zou je het overwegen voor je huis of kantoor? Ontdek de voordelen, toepassingen en verschillende soorten coatings. Of je nu op zoek bent naar een waterdichte oplossing voor je buitenmuren of een duurzame coating voor je interieur. Een wandcoating is altijd een goede keuze.

Waterdichte muurcoating of muurverf: welke beschermt het beste?

Wanneer we spreken over muurcoating, verwijzen we meestal naar epoxy- of polyurethaan coatings. Deze coatings bestaan uit twee componenten: de verf zelf en een verharder.

 

Wanneer we het hebben over reguliere muurverf, doelen we vaak op één component coating. Deze zijn over het algemeen goedkoper, maar zijn voornamelijk bedoeld voor decoratieve doeleinden.

verschil tussen een waterdichte muurcoating en muurverf

Muurcoating

Muurverf

Muurcoating kenmerken

Bij het zoeken van een goede muurcoating, weet je ook graag naar wat je exact op zoek bent. Een goede muurcoating is gekenmerkt door de volgende zaken:

badkamer mortex douche

Verschillende soorten muurcoating

Ons aanbod muurcoatings bestaat uit Epoxy, PU en Stucco. Ontdek welke coating best past het bij jouw muur.

Epoxy muurcoating

Epoxy muurcoating

Als je op zoek bent naar een muurcoating die langdurige bescherming biedt en bestand is tegen intensief gebruik, is epoxy muurcoating de juiste keuze voor jou!

PU muurcoating

Een PU muurcoating is een veelzijdige en waterdichte coating voor een commerciële ruimte, badkamer of keuken. Geniet van flexibiliteit en een verfijnde esthetiek.

Stucco muurcoating

Een Stucco muurcoating voegt een rustieke charme toe aan je interieur. Ze worden vaak gekozen voor badkamers in combinatie met een Stucco vloerbekleding.

Conclusie?

Een muurcoating is de duurzame keuze wanneer je twijfelt tussen een muurcoating of muurverf. Ben je geïnteresseerd en heb je specifieke vragen over bovenstaande muurcoatings? Aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen en een offerte aan te vragen!

Wens je advies bij je keuze?

Welk type vloer je best kiest voor jouw project? Dat komen we met plezier met je bespreken tijdens een persoonlijke kennismaking.

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.