10% Batibouw korting gedurende heel de maand februari voor particulieren. Contacteer ons voor meer informatie.

Je gietvloer reinigen? Ontdek onze tips

Gietvloeren zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook praktisch en duurzaam. Om ervoor te zorgen dat je gietvloer zijn schoonheid behoudt en lang meegaat, is een regelmatig onderhoud essentieel. In dit blogartikel delen we onze handige tips voor een goed en efficiënt onderhoud van je gietvloer.

Hoe je gietvloer poetsen?

Het onderhoud van een gietvloer is vrij simpel.

  • Maak de vloer stofvrij met een stofzuiger of swiffer. Dit doe je best 1x per week. 
  • Dweil de gietvloer ook regelmatig met een zeepvrij middel, dat speciaal is ontworpen voor het reinigen van gietvloeren. Vermijd agressieve chemicaliën die je vloer kunnen beschadigen en volg de instructies van de fabrikant voor de juiste verhouding van het schoonmaakmiddel. Zorg ervoor dat je het reinigingsmiddel goed afspoelt voor een streeploos resultaat.

 

Het aantal keer dat je ervoor kiest om je gietvloer te kuisen, hangt af van je persoonlijke voorkeur en je huishouden. 

Voorkom vlekken

Een van de voordelen van gietvloeren is dat ze gemakkelijk schoon te maken zijn. Door de topcoat zullen vlekken van vettige producten of koffie meteen zorgen voor vlekken. Zorg ervoor dat je gemorste vloeistoffen direct opkuist om vlekken te voorkomen. Dit doe je best met koud of lauw water en gebruik een zachte doek of keukenpapier om het gemorste materiaal voorzichtig op te deppen. Vermijd schuursponsjes, die kunnen de vloer beschadigen.

Bescherming tegen krassen

Hoewel gietvloeren over het algemeen krasbestendig zijn, is het toch verstandig om voorzorgsmaatregelen te nemen om krassen te voorkomen. Plaats viltjes onder meubelpoten en vermijd het slepen van zware voorwerpen over de vloer. 

Preventief onderhoud

Naast regelmatig reinigen is preventief onderhoud belangrijk om de levensduur van je gietvloer te verlengen. Laat indien nodig periodiek onderhoud uitvoeren door een professionele vloerspecialist. Dit kan bestaan uit het aanbrengen van een nieuwe toplaag of het bijwerken van beschadigde plekken.

Een lange levensduur

Door deze eenvoudige onderhoudstips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je gietvloer er jarenlang prachtig uit blijft zien. Regelmatig onderhoud is de sleutel tot het behoud van de schoonheid en duurzaamheid van je vloer, zodat je er nog vele jaren van kunt genieten.

Wens je advies bij je keuze?

Welk type vloer je best kiest voor jouw project? Dat komen we met plezier met je bespreken tijdens een persoonlijke kennismaking.

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.