10% Batibouw korting gedurende heel de maand februari voor particulieren. Contacteer ons voor meer informatie.

Gietvloer op tegels: een slimme upgrade voor jouw interieur

De voorbije jaren waren tegels de standaard in veel huizen vanwege hun nette uitstraling en hygiënische eigenschappen. Maar de trends veranderen, en tegenwoordig zien we steeds vaker dat mensen kiezen voor gietvloeren, niet alleen in de keuken en badkamer, maar ook in de woonkamer, slaapkamer en het toilet. Waarom? Omdat gietvloeren naadloos zijn, wat betekent dat er geen stof, schimmels of viezigheid in de voegen achterblijven. Bovendien geven gietvloeren een moderne uitstraling aan een ruimte en zijn ze verkrijgbaar in diverse kleuren en patronen, waardoor je ze helemaal kunt aanpassen aan jouw smaak.

Geef je oude vloer een snelle en moeiteloze renovatie

Heb je genoeg van je huidige tegelvloer, of ben je net verhuisd naar een woning met een tegelvloer die niet bij je stijl past? Dan kan je overwegen een gietvloer over je bestaande tegelvloer te laten plaatsen. Het grote voordeel is dat je de tegels niet moet uitbreken voordat de gietvloer wordt aangebracht, wat scheelt in sloopwerk, tijd en geld!

Voorbereiding en plaatsing

Voordat een gietvloer over een bestaande tegelvloer kan worden aangebracht, moet de tegelvloer worden voorbehandeld. Dit zorgt voor een betere hechting en dekking van de gietvloer. Het voorbehandelen is een klus voor professionals en omvat het ontvetten en het opschuren van de tegels met een diamantschuurmachine, gevolgd door het egaliseren van oneffenheden tot ongeveer 5 mm. Bij ernstige oneffenheden kan de ondergrond tot wel 10 mm worden geëgaliseerd.

Na het egaliseren kan de gietvloer worden aangebracht. Dit proces duurt doorgaans 3 tot 5 dagen, afhankelijk van de grootte van de ruimte en het type gietvloer.

Voor

Na

Welke ondergrond is geschikt voor een gietvloer?

Een gietvloer kan op verschillende ondergronden worden aangebracht, maar vier belangrijke voorwaarden zijn vereist: vlak, stabiel, droog en vetvrij.

Enkele geschikte ondergronden zijn chape, tegels, beton en natuursteen, mits deze vooraf worden voorbereid. Minder geschikte ondergronden zijn hout en linoleum, waarbij vaak extra voorbereiding of zelfs verwijdering nodig is.

Conclusie?

Het plaatsen van een gietvloer bovenop een bestaande vloer heeft verschillende voordelen.

Voor

Na

Neem vandaag nog contact met ons op

Ben je overtuigd? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Phenix CFS! Ons team van professionals staat klaar om je te begeleiden bij elke stap van het proces, van voorbereiding tot plaatsing, en om al je vragen te beantwoorden.

Wens je advies bij je keuze?

Welk type vloer je best kiest voor jouw project? Dat komen we met plezier met je bespreken tijdens een persoonlijke kennismaking.

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.