10% Batibouw korting gedurende heel de maand februari voor particulieren. Contacteer ons voor meer informatie.

De duurzaamheid van gietvloeren

Gietvloeren hebben een reputatie opgebouwd als een duurzame keuze. Samengesteld uit hoogwaardige materialen zoals polyurethaan of epoxy, bieden deze vloeren niet alleen weerstand tegen slijtage en dagelijkse belasting, maar zijn ze ook flexibel, waardoor ze minder vatbaar zijn voor scheuren en beschadigingen vergeleken met traditionele vloerbedekkingen.

Lange levensduur

Gietvloeren staan bekend om hun duurzaamheid, en Phenix CFS maakt hierin geen uitzondering. Een gietvloer is samengesteld uit hoogwaardige materialen zoals polyurethaan of epoxy, wat resulteert in een vloer die bestand is tegen slijtage en dagelijkse belasting. Deze vloeren zijn niet alleen sterk, maar ook flexibel, waardoor ze minder gevoelig zijn voor scheuren en beschadigingen in vergelijking met traditionele vloerbedekkingen.

Gietvloeren hebben ook een indrukwekkende levensduur. Met de juiste zorg en onderhoud kunnen ze tientallen jaren meegaan.

Energiebesparend

Een gietvloer biedt milieuvriendelijke voordelen, mede dankzij de geleidbaarheid en geringe dikte. Met vloerverwarming onder de gietvloer is er slechts 3 mm materiaal tussen je voeten en de warmtebron, waardoor de warmte efficiënt wordt geleid.

Dit zorgt ervoor dat de geproduceerde warmte van je cv-installatie precies op de gewenste plek terechtkomt. Zelfs zonder vloerverwarming voelt een gietvloer comfortabel aan, niet koud, maar aangenaam, zelfs op blote voeten.

Onderhoud en Reiniging

Een belangrijk aspect van de duurzaamheid van gietvloeren is het eenvoudige onderhoud. Phenix CFS zorgt ervoor dat hun gietvloeren gemakkelijk te reinigen zijn, waardoor het behoud van de oorspronkelijke uitstraling wordt vergemakkelijkt.

Het regelmatig schoonhouden van de vloer kan helpen voorkomen dat vuil en chemicaliën de afwerking aantasten, wat bijdraagt aan de lange levensduur.

Esthetische duurzaamheid

Een gietvloer van Phenix CFS behoudt niet alleen zijn fysieke duurzaamheid maar blijft ook esthetisch aantrekkelijk gedurende vele jaren.

Kleurvastheid en UV-bestendigheid zorgen ervoor dat de vloer zijn oorspronkelijke glans behoudt, zelfs bij blootstelling aan zonlicht. Dit maakt gietvloeren een uitstekende keuze voor ruimtes waarin het behoud van esthetiek van groot belang is.

Minimale restafvalproductie

In tegenstelling tot andere producten waarbij vaak sprake is van snijverlies of onnodige materiaalverspilling, worden onze vloeren met uiterste precisie ingemeten. Het benodigde materiaal wordt tot op de vierkante meter nauwkeurig besteld, wat resulteert in een opmerkelijk geringe hoeveelheid restafval.

Conclusie?

De combinatie van hoogwaardige materialen, lange levensduur en eenvoudig onderhoud maakt deze vloeren een uitstekende investering voor degenen die op zoek zijn naar een langdurige en stijlvolle vloerbedekkingsoptie. Met Phenix CFS ben je niet alleen verzekerd van een prachtige gietvloer, maar ook van duurzaamheid die de tand des tijds doorstaat.

Wens je advies bij je keuze?

Welk type vloer je best kiest voor jouw project? Dat komen we met plezier met je bespreken tijdens een persoonlijke kennismaking.

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.