Mortel vloeren

Mortel vloeren bieden wél de natuursteen look, niet de nadelen

Mooi en praktisch gaan wél samen

Mortel vloeren (of troffelvloeren) zijn een slim alternatief voor natuurstenen vloeren zoals bijvoorbeeld marmer. Ze zien er namelijk wel rustiek, natuurlijk en luxueus uit, maar tegelijkertijd verrassen ze door hun vele praktische voordelen. Zo kunnen dankzij de flexibele structuur tijdens de plaatsing ook holtes en oneffenheden perfect naadloos worden afgewerkt. Troffelvloeren zijn eveneens hittebestendig, extreem sterk en opvallend onderhoudsvriendelijk.

Het technische kantje

Mortel vloeren bestaan uit een doordachte samenstelling van ongeveer 10% hars aangevuld met natuurlijke quartz korrels. Die laatste leveren de extreme temperatuur bestendigheid en hardheid. De kleurrijke quartz deeltjes worden met elkaar verbonden door de kunsthars die ook de poriën dicht en de troffelvloer waterdicht en onderhoudsvriendelijk maakt.

In tegenstelling tot gietvloeren die uit ongeveer 40% harsen bestaan, wordt een mortel vloer niet “gegoten”, maar met de hand “gesmeerd”. Het viscose product kan zo op quasi elke ondergrond worden geplaatst, ook op oneven, ongladde of gebarsten oppervlaktes. Ook hoekjes, kantjes, holle plinten en opkanten kunnen naadloos in de vloer geïntegreerd worden en waterdicht afgewerkt.

De duurzame hardheid, hittebestendigheid en waterdichtheid en het feit dat er geen vuil kan achterblijven in naden, voegen en holtes maken mortel vloeren erg hygiënisch en hypoallergeen. Een troef die zeker in sanitaire ruimtes (bv. particuliere badkamers en openbare zwembaden) en HACCP gevoelige bedrijven (bv. bakkerijen) wordt gewaardeerd. Al zijn de toepassingsmogelijkheden ronduit eindeloos.

Hoe gaan we uw mortelvloer afwerken?

Quartz komt in ontelbaar veel kleurvariaties voor. Elke quartz vloer is daardoor geheel uniek. Aan u de moeilijke taak om uw favoriete kleurschakeringen te selecteren. Of combineert u liever verschillende kleuren in één vloer? Ook dat is perfect mogelijk! Liefst een authentieke naturel look of graag kleurvakken of gekleurde logo’s in uw vloer?

Het dichten van alle poriën en het waterdichte en onderhoudsvriendelijke karakter wordt niet alleen door de kunsthars mogelijk gemaakt. Als toplaag worden ook een of meerdere vernislagen aangebracht. De bovenzijde kan daarmee volledig glad en strak gemaakt worden, of had u liever een antislip oppervlak? Door meer of minder quartz korrels in de bovenlaag te verwerken, is de mate van slipvastheid sterk aanpasbaar.

Voordelen mortel vloeren

 • eindeloze decoratieve mogelijkheden
 • rustieke natuursteenachtige uitstraling
 • bijzonder hard en haast onverslijtbaar
 • hittebestendig (bv. vloerverwarming)
 • geluiddempend, stofvrij en stootvast
 • aanpasbare gradaties voor slipvastheid
 • naadloze bedekking van holle plinten
 • duurzaam en onderhoudsvriendelijk
 • bestand tegen zuren en chemicaliën
 • gladde, gesloten en hygiënische toplaag
 • ook voor kantjes en verticale wanden
 • ook mogelijk op onvlakke ondergrond

Vakwerk kost tijd

Troffel vloeren worden met de hand geplaatst en vakkundig handwerk kost tijd. Ook de droogtijden tussen de verschillende lagen moeten gerespecteerd worden.

Ook op zoek naar een ultra praktische badkamer of bakkerijvloer?

Om mortelvloeren te plaatsen kan u vertrouwen op de expertise van liquid floor specialist Phenix CFS uit Mechelen. Zullen we meteen een afspraak inplannen voor een vrijblijvend plaatsbezoek zodat we onze aanpak, prijzen en garanties persoonlijk aan u kunnen toelichten?

Deze pagina delen via: