Microtopping

Microtopping vloeren voor fans van vloeren met betonlook

Waarom Microtopping vloeren helemaal in zijn

Microtopping vloeren bevatten cementen, vermalen Italiaanse marmer en bindende polymeren. Die samenstelling verklaart meteen de esthetische aantrekkingskracht. De typerende betonlook is namelijk helemaal in en dat zowel in rustieke als in moderne interieurs. Of exterieurs trouwens, want deze vloeren kunnen zowel indoor als outdoor geplaatst worden!.

Ervaring vereist!

Niet iedereen kan Microtopping vloeren plaatsen. Ambachtelijke technieken, vakmanschap, ervaring en geduld zijn essentieel om een prachtige vloer of wand te realiseren.

Bij Phenix CFS hebben we echter al behoorlijk wat jaren ervaring met diverse giet- en smeervloeren op zak. U kan ons zowel gietvloeren, vloercoatings als de manueel aan te brengen troffelvloeren en microtopping vloeren laten leggen en dat zowel in particuliere als professionele panden.

Plaatsingsproces

Een Microtopping cementvloer wordt in verschillende fases aangebracht. Eerst wordt de ondergrond (bv. tegels of betonvloer) opgeschuurd en geëgaliseerd. Vervolgens worden verschillende lagen Microtopping coating met de hand uitgestreken. Deze moeten tussendoor telkens opgeschuurd worden eens de vorige laag uitgedroogd en uitgehard is.

Vochtbestendige coatings, dampschermen en een sealende afdeklaag worden eveneens voorzien.

Renovatieplannen?

Microtopping coatings lenen zich perfect voor vloer- en wandrenovatie. Deze decoratieve vloerbedekking heeft immers een erg goede hechtingsgraad op verschillende ondergronden. U kan Microtopping bovenop elke stabiele en vlakke ondergrond plaatsen: tegels, betonvloeren, gipsplaten, maar bijvoorbeeld ook op meubels en trappen. Doordat u de onderliggende vloer- en wandbedekking niet eerst hoeft uit te breken, spaart u bovendien tijd, kosten en energie uit.

Kleine naden en barsten kunnen worden weggewerkt en ook een nauw aansluitende overgang van een gegoten vloer naar parket of een naadloze transitie van interieur vloer naar terrasvloer of van vloer naar wand is mogelijk.

Door de geringe vloerdikte (ca. 4 mm) zijn er verder niet al te veel aanpassingen nodig aan deurhoogtes en plinten.

Microtopping voordelen

 • hecht goed op diverse ondergronden
 • horizontale en verticale oppervlaktes
 • herkenbare en decoratieve betonlook
 • natuurlijk aanvoelen, minder glad dan epoxy
 • rustieke of heel moderne uitstraling
 • voegloos, ook bij grote oppervlaktes
 • hoge slijtvastheid en dus duurzaam
 • hittebestendig (bv. vloerverwarming)
 • onderhoudsvriendelijk en waterdicht
 • gladde, dichte en hygiënische toplaag
 • ook geschikt voor oneffen ondergrond
 • geschikt voor vloer- en wandrenovatie

Geen industrievloeren

De keuze voor Microtopping maakt u vooral om esthetische redenen. In particuliere woningen en commerciële panden brengen deze vloeren en wanden meteen een gezellige sfeer. Voor industriële toepassingen zijn deze vloeren echter minder geschikt dan bijvoorbeeld epoxy gietvloeren en coating vloeren.

Ook de plaatsing waarbij verschillende stappen uiterst nauwkeurig moeten worden uitgevoerd, vergt enige tijd. Voor het aanbrengen van elke Microtopping laag, moet het onderliggende oppervlak immers opnieuw opgeschuurd en stofvrij worden.

Uw oog wil ook dat?

Helemaal gewonnen voor de esthetiek van Microtopping vloeren en wanden? We komen met plezier even bij u langs om uw wensen en onze mogelijkheden en tarieven te bespreken. Stuurt u ons juist nog een mailtje met uw contactgegevens?

Deze pagina delen via: