Zwaar belastbare industrievloeren

Multifunctionele industrievloeren die jaren meegaan

All-in-one vloeroplossingen

Vooral industrievloeren krijgen het zwaar te verduren. Druk heftruck verkeer, vallende objecten en vlekken zijn dagelijkse praktijk. Een extreem sterke vloer is dan zeker geen overbodige luxe. Maar ook aan veilige werkomstandigheden moet uiteraard worden gedacht. Antislip oppervlaktes kunnen daarom ook best toegevoegd worden.

Epoxy vloeren kunnen tegen een stootje (meer)

Voor productiehallen en magazijnen zijn epoxy gietvloeren meestal een interessante keuze. Die hebben immers een bijzonder hoge mechanische weerstand. Ze zijn maar liefst 2 keer sterker dan een betonvloer! 

Zware belastingen door voertuigen en machines worden probleemloos weerstaan. De hoge kras-, slijt- en stootvastheid zorgt er verder voor dat ook zware objecten de bedrijfsvloer niet beschadigen als ze vallen. De hoge weerstand en sterkte resulteren tenslotte ook in een opvallend lange levensduur.

Hoe epoxy industrievloeren onderhouden

Vloeistofdichtheid en chemische weerstand zijn ook erg belangrijk bij industrievloeren. Water, olie en vetten kunnen niet in het oppervlak van een epoxy industrievloer trekken en doorgaans snel en eenvoudig verwijderd worden met een vochtige doek. Dat is interessant om slipgevaar te voorkomen en het bespaart kostbare tijd in onderhoud.

Ook op het vlak van hygiëne is een waterdichte vloer uiteraard interessant, al hebben we voor HACCP gereguleerde bedrijven ook andere interessante vloertypes in gedachten. Mortelvloeren zijn bijvoorbeeld ook te overwegen als bakkerij- of keukenvloer.

Hoe zit het met de veiligheid?

U hecht ongetwijfeld veel belang aan een veilige werkomgeving voor uw medewerkers. Daarom zijn antislip coatings en vloermarkeringen (bv. met gekleurde vloercoating) zeker ook het overwegen waard.

Extra reliëf voorzien in het vloeroppervlak aan ingangen en magazijnpoorten is ook een gegeerde optie. Zo worden heftruckbestuurders door trilling gewaarschuwd voor obstakels waardoor ze tijdig kunnen remmen.

Graag advies bij de keuze van de juiste industrievloeren?

Welk type vloer u best kiest voor uw bedrijf? Dat komen we met plezier met u bespreken tijdens een persoonlijke kennismaking. Wanneer past het u dat we daarvoor langskomen?

Deze pagina delen via: