Cafetaria / kantoor vloeren

Waarom PU gietvloeren overwegen als cafetaria- of kantoorvloer?

Als comfort ook telt

Maximaal loopcomfort, goede warmtegeleiding en akoestische isolatie. Dat zijn de voornaamste reden om PU gietvloeren te kiezen als cafetaria of kantoorvloer. Al zijn er nog heel wat andere technische troeven die PU kunstharsvloeren interessant maken in druk bezochte ruimtes.

De voordelen van een PU kantoorvloer op een rijtje

Doordat PU gietvloeren relatief elastisch zijn, kunnen ze enigszins krimpen en uitzetten onder invloed van temperatuurschommelingen zonder te scheuren of te barsten. Deze eigenschap maakt PU vloeren, in tegenstelling tot vele andere naadloze vloeren, wél geschikt voor plaatsing bovenop vloerverwarming. De warmte wordt bovendien vlot doorheen de vloer geleid.

De elasticiteit levert echter nog een belangrijke meerwaarde: loopcomfort. Een PU kantoorvloer voelt relatief zacht aan en werkt ook drukverlagend. Het resultaat is een vloer die erg aangenaam is om op te lopen.

Dat de vloer eveneens naadloos is, en er strak en modern uitziet is in kantoorinterieurs ook mooi meegenomen. Verder is de vloer relatief kras- en slijtvast waardoor hij lang meegaat en volledig vloeistofdicht. De kantoorvloer of horecavloer proper houden, wordt dus geen tijdrovende klus. Dat stof en vuil niet aan het vloeroppervlak kan hechten, maakt de vloer trouwens niet enkel hygiënisch, maar ook hypoallergeen. Alweer een plus als uw medewerkers last hebben van allergieën bijvoorbeeld.

Maar bovenal is de akoestische isolatie een reden om voor een PU vloer te kiezen. In grote, open ruimtes met veel bezoekers en veel rumoer, zoals bijvoorbeeld cafetaria’s, horecazaken en kantoren heeft de vloer het nodige geluiddempende effect.

Waar is uw pand gelegen?

Het is een misvatting dat gietvloeren enkel op gelijkvloerse verdiepingen gelegd kunnen worden. Bij Phenix CFS hebben we de kennis en ervaring om op zak om ook kunstharsvloeren op verdiepingen te leggen en zelfs vloerrenovaties met gietvloeren uit te voeren.

Al een kleurtje in gedachten?

Deze kantoor- en horecavloeren zijn verkrijgbaar in alle RAL-kleuren, maar ook motieven met gekleurde verfvlokjes zijn mogelijk. Handig om uw cafetaria- of kantoorvloer een uniek uitzicht te geven, maar ook vuil en stof is op een niet-monochrome vloer minder snel zichtbaar.

Als u de koffie klaarzet…

We komen graag even bij u langs om uw ruimtes persoonlijk te bekijken, u het nodige advies te verschaffen en een prijs op maat te becijferen voor de plaatsing. Zo’n plaatsbezoek is helemaal gratis en vrijblijvend, dus zullen we onze agenda’s er meteen even bijnemen?

Deze pagina delen via: