Hittebestendige vloeren

Hittebestendige vloeren voor industrie, bakkerijen, …

Sterk, hittebestendig of beide?

Aan welke technische vereisten moet uw bedrijfsvloer precies voldoen? In magazijnen zal bijvoorbeeld vooral de mechanische weerstand een rol spelen, maar in productieomgevingen en voedselverwerkende bedrijven zijn hittebestendige vloeren erg belangrijk. Niet elk type gietvloer combineert net die 2 eigenschappen. Zullen we dus even met u meedenken?

Warmtebestendig voor vloerverwarming

In particuliere woningen en winkelketens met vloerverwarming zijn de relatief warmtebestendige PU vloeren erg aangenaam. Hun elastische samenstelling zorgt ervoor dat deze naadloze vloeren enigszins kunnen krimpen en uitzetten onder invloed van wisselende omgevingstemperaturen zonder te scheuren of te barsten. Dat PU vloeren ook erg comfortabel zijn om op te lopen, is in deze gevallen zeker een interessante meerwaarde.

Voor industriële omgevingen zijn PU vloeren echter minder geschikt.

Hittebestendige vloeren voor bakkerijen, productiebedrijven,…

In industriële bedrijven moeten de vloeren vaak niet enkel wisselende omgevingstemperaturen kunnen weerstaan, maar ook rechtstreeks hittecontact. Dat is bijvoorbeeld vaak het geval bij voedselverwerkende bedrijven zoals bakkerijen en industriële grootkeukens.

Vloercoatings (bovenop bestaande betonvloeren) kunnen eventueel een alternatief voor kunstharsvloeren zijn, maar eerder worden voor industriële toepassingen vloeren op cement of quartz basis gekozen. Door de minerale samenstelling zijn dit namelijk de meest hittebestendige vloeren.

Cementgebonden mortelvloeren zijn bijvoorbeeld uitermate geschikt als hittebestendige vloeren in keukens en bakkerijen. Bovendien kunnen hiermee ook holle plinten en kantjes naadloos worden afgewerkt, wat optimale hygiëne en voedselveiligheid en HACCP conformiteit mogelijk maakt.

Hittebestendige vloeren met antislip coating

Hittebestendige vloeren voor industriële toepassingen worden haast altijd met antislip uitvoering afgewerkt. Minder slipgevaar bevordert niet alleen de persoonlijke veiligheid, de slipvaste laag houdt ook uw machines en rolwagentjes op hun plaats. Alweer een erg praktische troef.

Graag wat advies over hittebestendige bedrijfsvloeren?

We komen met plezier even bij u langs om te onderzoeken welk type vloer best geschikt is voor uw toepassing en om onze werkwijze en tarieven persoonlijk toe te lichten. Zullen we meteen een afspraak voor een gratis plaatsbezoek inplannen?

Deze pagina delen via: