Antistatische vloeren

Antistatische vloeren voor ATEX en EPA zones

State-of-the-art vloeren

Statische elektriciteit kan gevoelige hightech apparatuur aardig in de war brengen. ESD neutrale vloeren (Electro Static Discharge) zijn in clean rooms dan ook een absolute must. Dergelijke antistatische vloeren zullen de spanning compenseren en overtollige elektriciteit gecontroleerd afvoeren naar de onderliggende aarde. Doordat elektrische vonken en ladingen niet meer van de vloer naar machines of personen kunnen overgaan worden schade, letsels en kortsluiting vermeden.

Alles hangt af van de plaatsing

Antistatische vloeren hebben meestal epoxy componenten als hoofbestanddeel (al bestaan ze ook in PU variant). De klassieke samenstelling van een epoxyvloer wordt ietwat aangepast om een ESD vloer te creëren, maar het is vooral bij de plaatsing dat het antistatische karakter wordt verkregen. Tussen de verschillende lagen zullen we immers extra aarding en geleidende tussenlagen voorzien.

De epoxy componenten geven de antistatische kunstharsvloer de nodige chemische en mechanische weerstand. Een antistatische vloer is daardoor erg sterk, slijtvast en duurzaam. Dat gietvloeren naadloos, stak en egaal worden geplaatst en dat met een vloeistof dichte toplaag, maakt ook het onderhoud van deze vloeren erg eenvoudig en tijdbesparend. Om al deze redenen zijn deze antistatische vloeren erg interessant voor diverse industriële ruimtes.

Opletten geblazen!

Vergis u niet. De prijsgunstigere “epoxy coatings met elektrostatische eigenschappen” zijn qua technische prestaties niet te vergelijken met volwaardige ESD vloeren. Deze zijn wél handig in residentiële toepassingen, maar zeker niet geschikt voor kritische en gereglementeerde EPA en ATEX areas.

Technische eigenschappen & troeven

 • gecontroleerde elektrische weerstand volgens NEN 63140-5-1
 • zelf nivellerend bij plaatsing en daardoor kaarsrecht
 • uitstekende mechanische en chemische weerstand
 • naadloos, waterdicht en onderhoudsvriendelijk

Voorbeelden van toepassingsmogelijkheden

 • vloer voor industriële ATEX omgevingen
 • operatiekwartier- en ziekenhuisvloeren
 • serverlokalen en andere IT-ruimtes
 • laboratoria en andere clean rooms
 • andere EPA (ESD protected area)
 • productieruimtes voor elektronica
 • ruimtes waar gassen worden gebruikt

Al een gespecialiseerde plaatser gevonden?

Niet elke vloerder heeft de kennis, ervaring en expertise om conforme antistatische kunstharsvloeren te plaatsen. Bij Phenix CFS mag u echter gerust zijn. Wij zijn een gespecialiseerde gietvloerfirma met bijzondere expertise in technische vloeren voor professionele klanten.

Een intern veiligheidsprotocol of specifieke veiligheidsprocedures volgen bij de plaatsing, zijn we ook gewoon.

Het kostenplaatje

Hoeveel uw investering precies zal bedragen? Dat kunnen we pas in detail becijferen na een correcte opmeting en persoonlijk overleg. We moeten immers nagaan welke andere eigenschappen uw antistatische vloer ook moet hebben (bv. slipvastheid, weerstand tegen zware belasting, etc…). Neemt u even contact met ons op om een vrijblijvend plaatsbezoek in te plannen?

Deze pagina delen via: