Antislip vloeren

Van antislip vloeren in badkamers tot slipvaste industrievloeren

Meer functies dan u zou vermoeden

Bij antislip vloeren denken we doorgaans meteen aan slipgevaar en de bijhorende risico’s voor de persoonlijke veiligheid. Helemaal terecht, maar zeker niet de enige functie van slipbestendige vloeren. In industriële omgevingen houden slipvaste vloeren bijvoorbeeld niet alleen personen, maar ook machines en werkmateriaal op hun plek en ze kunnen ook als waarschuwingssignaal dienen. En wist u dat antislipvloeren ook altijd hittebestendig zijn? Multifunctionele vloeren dus.

Het technische plaatje

Bij de meeste gietvloeren is de mate van slipbestendigheid aanpasbaar. We maken de vloeren immers slipvast door harde korrels (bv. quartz korrels of glasparel) in de vloeibare, nog natte lagen te strooien. De keuze van minerale strooimaterialen, hun korrelgrootte en de hoeveelheid zullen de ruwheid van het vloeroppervlak bepalen.

Van zodra het geheel uitgedroogd is, gaan we de bovenste laag verzegelen om een lange levensduur en een onderhoudsvriendelijke vloer te verzekeren.

Residentiële vloeren met antislip

Vooral in badkamers zijn antislipvloeren geen overbodige luxe. Ondanks de handige slipbestendige toplaag, blijven deze gietvloeren er trouwens erg strak en volledig egaal uitzien.

Industriële antislip vloeren

In productieomgevingen waar met gevaarlijke contactstoffen zoals fijne poeders, zand of microplastics gewerkt wordt, is een bedrijfsvloer met antislip ronduit onmisbaar. Een noodzaak zelfs om arbeidsongevallen te voorkomen. Zowel de werknemers zelf, als de werkbanken, werkmaterialen en machines waarmee ze werken blijven dankzij de slipvaste ondergrond veilig op hun vertrouwde plek.

Slim gezien

Vloeren met reliëf kunnen ook om een andere reden ingezet worden. Om voetgangers gevoelsmatig te waarschuwen voor obstakels of om de te volgen route of te vermijden zones aan te duiden.

Vloeren met groter reliëf kunnen door vibratie zelfs vorkheftruck bestuurders verwittigen dat ze de magazijnpoorten naderen en vaart moeten minderen.

Ook hittebestendige anti-slip vloeren nodig? Laat u adviseren!

Te weinig slipvastheid brengt de veiligheid in het gedrang, te veel reliëf is zeer onaangenaam. Het is een kwestie van doseren en daar komt onze ervaring en vakmanschap erg goed van pas. Graag wat advies van een specialist met kennis van zaken en een vrijblijvende prijsofferte? Laat het ons gerust even weten.

Deze pagina delen via: